İYİLİKTE & BİLGİDE AKARSU GİBİ OL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Öyle Bişey İştee=)=S
Arkeolog Nedir? EmptyC.tesi Ara. 13, 2008 6:55 pm tarafından şerife.1903

» Şahmaran
Arkeolog Nedir? EmptyPerş. Ara. 11, 2008 11:28 pm tarafından şerife.1903

» Söylesene
Arkeolog Nedir? EmptyPerş. Ara. 11, 2008 12:39 am tarafından şerife.1903

» Sevmek bana yaramıyor anne
Arkeolog Nedir? EmptyPaz Ara. 07, 2008 7:39 pm tarafından şerife.1903

» Ayrılık sevdaya dahil
Arkeolog Nedir? EmptyPaz Ara. 07, 2008 7:36 pm tarafından şerife.1903

» Istanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisligi Bölümü
Arkeolog Nedir? EmptyPaz Ara. 07, 2008 7:34 pm tarafından şerife.1903

» beni aramaya çıkarsa yüreğin ..!!!
Arkeolog Nedir? EmptyPerş. Ara. 04, 2008 6:20 pm tarafından şerife.1903

» Kalori yakmanın 20 yolu
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 20, 2008 1:35 pm tarafından şerife.1903

» Anti Virus Programinizi Test Edin! Bu test ile AV Programinizi PC nize zarar vermeden test edin
Arkeolog Nedir? EmptyCuma Ekim 17, 2008 6:22 pm tarafından aysien

» Yorumsuz...............................!!
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 13, 2008 4:39 pm tarafından Yonca eylem

» öyle ßir gidişdi ki seninki..!!
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 13, 2008 4:34 pm tarafından Yonca eylem

» Sendeki yürekde yalanmiş yazik...!!!!
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 13, 2008 4:28 pm tarafından Yonca eylem

» Günahsız aşk...
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 13, 2008 4:25 pm tarafından Yonca eylem

» Gitme Dedim /Gittin..
Arkeolog Nedir? EmptyPerş. Ekim 09, 2008 3:04 pm tarafından Yonca eylem

» Makyaj yaparken aklınızda bulunsun
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 06, 2008 9:35 pm tarafından Yonca eylem

» Parmak Izlerinde Kaybolduğumu Görmüyormusun..!!?
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 06, 2008 9:32 pm tarafından şerife.1903

» Nasa.......
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 06, 2008 9:29 pm tarafından şerife.1903

» Nasıl öldü bu adamm...
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 06, 2008 9:24 pm tarafından şerife.1903

» Makyaj Malzemelerindeki Bakterilere Dikkat!
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 06, 2008 9:09 pm tarafından Yonca eylem

» MAKYAJ YAPMA SANATI
Arkeolog Nedir? EmptyPtsi Ekim 06, 2008 8:59 pm tarafından Yonca eylem

DUVAR YAZILARI

Madem geldin dünyaya çalış Fizik Kimyaya :)

 

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...

 

Yaav burada yazısız bir duvar vardı nereye gitti.

 

Bu kadar cehalet ancak tahsille olur!

 

Senin söylediklerine kim inanır. Tabi ki Kadir İNANIR.

 

Bebeğe araba çarpmış fakat ölmemiş, neden?

Çünkü bebeğin bezi BARİYERLİymiş

Dünyanın ilk aşk şiiri:

Dünyanın ilk aşk şiiri:

Damadım, kalbimin sevgilisi Güzelliğin büyüktür baldan tatlı Aslan, kalbimin kıymetlisi Güzelliğin büyüktür baldan tatlı Benim değerli okşayışlarım baldan tatlıdır Yatak odasında bal doludur Güzelliğinle zevklenelim Aslan seni okşayayım Benim değerli okşayışlarım baldan tatlıdır Damadım benden zevk aldın Annem söyle sana güzel şeyler verecektir Babam, sana hediyeler verecektir. Sen beni sevdiğin için Lütfet bana okşayışlarını Benim Tanrım, benim koruyucum Tanrı Ellil'in kalbini memnun eden Şusin'im Lütfet bana okşayışlarını


Arkeolog Nedir?

Aşağa gitmek

Arkeolog Nedir? Empty Arkeolog Nedir?

Mesaj tarafından Yonca eylem Cuma Eyl. 26, 2008 1:09 am

MESLEK TANIMI: Insanin dünya üzerinde görülmesinden Ortaçaga kadar geçen süreç içinde insana iliskin her türlü kalinti ve buluntuyu, dogal çevre ile insan arasindaki iliskileri, yüzey, sualti arastirmalari ve kazilarla ortaya çikaran, inceleyen, degerlendiren ve koruyan kisidir.

GÖREVLERI: - Eski çaglardan günümüze kalmis toprak veya su altindaki eserleri gün isigina çikarmak için kazilar yapar, - Kazilardan elde edilen eserleri temizler, - Parça eserlerin yapistirilmasini (konservasyon), bakim-onarim ve restorasyonunu yapar, - Eserlerin kaydini tutar, korunmasini saglar ve halkin bilgisine sunar, - Kültür Bakanliginda çalismasi durumunda; kazilarda gözlemci olarak görevlendirilebilir, - Korunmasi gereken kültür ve tabiat varliklarini saptar ve kaydini tutar, bunlara yönelik koruma ve restorasyonlar konusunda kararlar çikarilmasini saglar, - Çevresindeki antik kentlerin (ören yerlerinin) belirli araliklarla denetimini yapar, - Müzelerde çalisanlar kolleksiyoncularin denetimini yapar.

KULLANILAN ALET ve MAKINALAR: - Spatula (ucu sivri küçük mala), kazma, kürek, el arabasi, keski, su terazisi, firça, süpürge, fotograf makinesi, metre, ölçüm, çizim araç-gereçleri, kimyasal maddeler, sondaj aletleri.

MESLEGIN GEREKTIRDIGI ÖZELLIKLER Arkeolog olmak isteyenlerin; - Tarih ve kültür konularina merakli ve bu alanlarda basarili, - Açik havada çalisma yapmaktan hoslanan, - Iyi bir gözlemci ve arastirici, - Bedence saglam, - Normalin üstünde genel yetenege ve özellikle sözel düsünme ve neden-sonuç iliskisini ortaya çikarabilme gücüne sahip, kimseler olmalari gerekir.

ÇALISMA ORTAMI ve KOSULLARI: Arkeologlar görevlerine göre degisik ortamlarda çalisirlar. Arastirma yapan arkeologlar, çogunlukla okuyarak, yazarak görev yaparlar, yaz aylarinda kazi çalismalarini açik havada yürütürler. Müzelerde çalisanlar için çalisma ortami temiz ve sessizdir. Bir kazida ilginç bir parçanin bulunmasi ve ait oldugu dönemin belirlenmesi uzun ve zahmetli bir çaba sonucunda gerçeklesir ve bu durum kisiye büyük bir mutluluk verir. Arkeologlar, eski çag tarihçisi, heykeltiras, mimar, topograf, teknik ressam, fotografçi, epigraf (yazit okuyan kisi) gibi meslek elemanlariyla sürekli iletisim halinde çalisirlar.

ÇALISMA ALANLARI ve IS BULMA OLANAKLARI: - Arkeologlarin çalistiklari kuruluslar; üniversiteler (ögretim görevlisi veya arastirmaci olarak), Müzeler ve Anitlar Genel Müdürlügü'ne bagli çesitli müzeler, kültür ve tabiat varliklarini koruma kurullari, özel müzeler, Vakiflar Genel Müdürlügü ve Maden Tetkik Arama Enstitüsüdür

MESLEK EGITIMININ VERILDIGI YERLER: Ülkemizde halen Akdeniz, Anadolu, ******, Dicle, Mersin, Çanakkale Onsekiz Mart, Selçuk ve Trakya Üniversitelerinde sadece Klasik Arkeoloji Anabilim dalinda; Hacettepe Üniversitesinde Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim dalinda; Ege Üniversitesinde Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim dallarinda; Ankara ve Istanbul Üniversitesinde de her üç anabilim dalinda (Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi) egitim verilmektedir. Bilkent Üniversitesinde ise Arkeoloji ve Sanat Tarihi olarak iki bölüm birlestirilmistir. Ilgili bölümlere liseden sonra Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sinavi (ÖSYS) ve "Türkçe-Sosyal (TS)" puani ile girilebilir.

EGITIMIN SÜRESI ve IÇERIGI: Meslegin egitim süresi 4 yildir. Arkeoloji alaninda egitim veren anabilim dallarinin birinci sinifinda, temel kavramlar ve terimler ögretilmektedir. Arkeoloji alaninda egitim veren bu anabilim dallarinin birinci sinifinda temel kavramlar ve terimler ögretildikten sonra diger siniflarda her anabilim dali kendi konusu çerçevesinde insanligin sosyo-kültürel yapisini ve kültür ortam iliskilerini isler. Klasik arkeolojide Yunanca ve Latince ögretilmektedir. Dönem özelliklerinin incelendigi heykel, seramik, mimari, tarihi cografya vb. dersler verilmektedir.

MESLEKTE ILERLEME: - Lisans egitimini tamamlayan kisiler üniversitelerde görev almak isterlerse arastirma görevlisi sinavinda basarili olmalari gerekir. Bu sekilde göreve baslayan kisiler doktora derecesi aldiktan ve gerekli çalismalari tamamladiktan sonra yardimci doçent, doçent ve profesör olarak meslekte ilerleyebilirler. - Meslek elemanlari belli bir alanda uzmanlasabilirler. Bunlar; eski tunç çagi eserleri, konservatör (yarim eserlerin yapistirilmasi), sikke (numismat), arkaik dönem heykeltirasligi, helenistik çag mimarisi, seramik, vb. alanlardir. Benzer Meslekler: Sanat tarihçisi, tarihçi. BURS, KREDI ve

ÜCRET DURUMU: - Ögrenciler üniversitelerin veya müzelerin yaz aylarinda yapmis oldugu kazilara katilirlarsa asgari ücret seviyesinde ücret alabilirler. -Sartlari uyan ögrenciler Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun saglamis oldugu kredi ve yurt hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Çesitli kurum ve kuruluslarca basarili ögrencilere karsiliksiz veya mecburi hizmet karsiligi verilen burs olanagi da vardir. -Egitim sonrasi teknik hizmetler sinifinda göreve baslarlarsa asgari ücretin 3-3,5 kati dolayinda maas almaktadirlar.
Yonca eylem
Yonca eylem
ÜYE

Kadın
Mesaj Sayısı : 132
Yaş : 33
Nerden : ist

https://oskan.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz